ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Medicamentului va colabora cu două instituţii similare din UE

16:21 | 15.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din R. Moldova (AMDM) a încheiat recent acorduri de colaborare cu Agenția de Stat de Control al Medicamentului din Lituania şi Oficiul de Înregistrare a Medicamentului, Dispozitivelor Medicale și a Produselor Biocide din Polonia, relatează MOLDPRES.

Potrivit AMDM, documentele de cooperare au fost semnate de către directorul instituției, Vladislav Zara, cu omologii lituanian și polonez, în cadrul întrunirii autorităţilor regulatorii în domeniul medicamentului şi dispozitivelor medicale, care a avut loc în perioada 09-12 august, la Varșovia, Polonia.

„Încheierea acordurilor de colaborare cu statele membre ale Uniunii Europene este un prim pas întru stabilirea relațiilor oficiale și fortificarea statutului AMDM în rețeaua europeană a autorităților de reglementare în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale”, a precizat Vladislav Zara. Conform sursei citate, cooperarea cu Lituania şi Polonia va permite agenției să-şi fortifice activitatea de supraveghere a pieţei farmaceutice din Moldova şi să sprijine consolidarea eficacităţii sistemului de sănătate, în corespundere cu standardele europene.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17006217

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!