ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel mai bun elev inventator al anului a obţinut medalia de argint la o olimpiadă internaţională

17:40 | 15.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. Un tînăr inventator din R. Moldova a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internațională pentru Tineri, care s-a desfășurat în perioada 11-13 august, în Coreea de Sud. Este vorba despre Valentin Vozian, laureat al Premiului mare al Concursului  „Cel mai bun elev inovator-2017”, care a impresionat juriul din Coreea de Sud cu lucrarea  „Sistem centralizat de drone”, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), invenția a fost realizată în comun cu un alt tînăr din R. Moldova, Dan Butmalai. Sistemul reprezintă o rețea de drone care va fi monitorizată și controlată dintr-un centru unic și are integrat un algoritm de inteligență artificială ce permite detectarea obiectelor țintă.

Tînărul inventator a putut lua parte la eveniment datorită asistenței financiare acordate de AGEPI.

La Olimpiada Internațională pentru Tineri au fost prezenți aproximativ 500 de participanți din peste 20 de țări. Evenimentul, aflat la cea de-a II-a ediție, a fost organizat de către Asociația Femeilor Inventatoare și Antreprenoare din Coreea de Sud. Olimpiada oferă tinerilor oportunitatea de a-și împărtăși ideile, invențiile, inovațiile și, de asemenea, este o platformă excelentă pentru a-și expune progresele tehnologice din diferite domenii. 

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17006219

img17006219

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!