ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a discutat cu şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova

12:11 | 16.08.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan și șeful Delegației Uniunii Europene, Pirkka Tapiola, au avut ieri o întrevedere în legătură cu încheierea mandatului diplomatului la Chișinău, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Cu această ocazie, Gheorghe Bălan a mulţumit șefului Delegației UE pentru oferirea suportului constant, menţinerea bunelor relaţii dintre Moldova şi UE şi implicarea activă în procesul de reglementare transnistreană.

De asemenea, Vicepremierul a informat oficialul european despre ultimele evoluţii în procesul de negocieri referindu-se, la situația școlilor cu predare în grafia latină din stînga Nistrului, la barierele existente în calea liberei circulații în localitățile din raioanele de est ale țării, la problemele cu care se confruntă fermierii din raionul Dubăsari, dar și aspecte ce țin de domeniul telecomunicațiilor, al transportului auto și feroviar.

La rîndul său, Pirkka Tapiola a afirmat că Uniunea Europeană va susține în continuare Republica Moldova în procesul de promovare a reformelor structurale și a proiectelor pentru consolidarea măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului, precum și va mobiliza eforturile pentru identificarea căilor de avansare în reglementarea problematicii transnistrene.

La finalul întrevederii Gheorghe Bălan a urat realizări fructuoase în activitatea pe care o va desfășura în continuare Pirkka Tapiola.

img17006233

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!