ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Telefoane, alcool şi droguri au fost depistate de oamenii legii la deţinuţii din Brănești

12:47 | 16.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Peste 80 de telefoane mobile, 40 de litri de băuturi alcoolice, 13900 de lei şi substanțe narcotice au fost depistate de oamenii legii în cadrul unor percheziţii efectuate în Penitenciarul nr. 18 - Brănești, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Departamentului Instituțiilor Penitenciare, perchezițiile au avut loc în baza unei cauze penale, examinată de Judecătoria orașului Ungheni și Judecătoria Chișinău.

Conform sursei citate, în prezent se efectuează măsuri în vederea stabilirii circumstanțelor pătrunderii obiectelor interzise în interiorul penitenciarului, precum și identificării persoanelor potențial implicate. De asemenea, sînt acumulate materialele necesare investigării cazurilor, cu ulterioara lor expediere  la procuratură.

În urma percheziţiilor, Departamentul Instituțiilor Penitenciare a anunţat că va intensifica controalele în toate instituțiile de detenție din țară.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!