ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un copil de doi ani a ajuns la spital cu un elicopter SMURD după ce a căzut într-un vas cu apă fierbinte

15:56 | 16.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. O fetiță de doi ani și 10 luni a fost transportată în această după amiază de la Briceni la Chișinău cu un echipaj aero–medical după ce a căzut într-un vas plin cu lichid fierbinte, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), micuța a suportat arsuri de gradul II–III pe jumătate din suprafața corpului. Pentru ca copilul să poată fi salvat medicii au luat decizia ca acesta să fie adus de urgență la Spitalul Clinic Emilian Coțaga din municipiul Chișinău.

Fetița a fost monitorizată pe parcursul zborului de un echipaj SMURD Iași, care a reușit în mai puțin de 40 de minute să aterizeze pe stadionul "Dinamo" din capitală. Copilul a fost transportat în stare conștientă, iar tratamentul ulterior urmează să fie aplicat de medicii de la spital.

Conform statisticilor SPCSE, zborul de astăzi este cea de-a 30 intervenție de la lansarea serviciului SMURD în Republica Moldova. 

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17006245

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!