ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Austria desfășoară soldați la granița cu Italia pentru monitorizarea migranților

18:05 | 16.08.2017 Categorie: Externe

Viena, 16 aug. /MOLDPRES/. Austria a început să desfășoare soldați pentru a ajuta poliția să monitorizeze deplasările migranților în apropierea graniței cu Italia, au anunțat miercuri, la Innsbruck, importanți oficiali austrieci din domeniul securității, relatează AGERPRES și MOLDPRES citînd agenția DPA.

Totuși, autoritățile de la Viena au afirmat că nu iau măsuri pentru a pune în aplicare controale stricte la frontieră în pasul Brenner, care face legătura între Austria și Italia și care reprezintă una dintre principalele rute de transport din Europa.

Deși situația la Brenner a fost stabilă, s-a înregistrat o creștere importantă a numărului de migranți care au fost descoperiți în trenuri de marfă încercînd să treacă frontiera în luna iulie, a declarat Helmut Tomac, șeful poliției din provincia Tirol.

Cei 70 de soldați care sînt trimiși să ajute poliția vor opera într-o zonă situată la 30 de kilometri în apropierea frontierei. Nu vor fi trimiși soldați sau tancuri în pasul Brenner, a subliniat Tomac.

Luna trecută, ministrul apărării austriac Hans Peter Doskozil a provocat nemulțumirea Italiei cînd a anunțat că Austria ar putea începe în curînd să folosească soldați în locul polițiștilor la frontieră. Cancelarul austriac Christian Kern a clarificat în scurt timp declarațiile precizînd că este vorba despre măsuri doar în cazuri de urgență.

Poliția a reținut lunar între 700 și 1000 de migranți ilegali în Tirol, a afirmat Tomac. "Noi trebuie nu numai să prevenim migrația ilegală ci și să salvăm vieți", a adăugat oficialul austriac, referindu-se la faptul că migranții își riscă viața ascunzîndu-se sub containerele cu marfă pentru a trece frontiera.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!