ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raportul Curţii de Conturi privind auditul ANSA va fi publicat în Monitorul Oficial

12:05 | 17.08.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Raportul Curţii de Conturi privind auditul situaţiilor financiare  consolidate ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor şi ale unor entităţi din subordine va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

În raportul prezentat se menționează carențe și neconformități ce ţin de valoarea patrimoniului deținut de ANSA. Potrivit auditorilor, la finele anului patrimoniul ANSA a constituit 373,1 milioane lei, din care mijloace fixe - 344,9 milioane lei, stocuri și materiale circulante - 28,1 milioane lei, active neproductive - 0,1 milioane lei.

Verificările  au atestat că în evidența contabilă nu au fost reflectate 27 bunuri imobile cu suprafața totală de 3,8 mii m.p. În plus, nu au fost înregistrate drepturile patrimoniale asupra a 192 bunuri imobile în valoare totală de 19,9 milioane lei.

Conform sursei citate, managementul financiar iresponsabil a dus la prezența în evidență contabilă a şapte bunuri imobile demolate și vîndute, valoarea totală a cărora constituie 0,4 milioane lei. Totodată, verificările auditului constată prezența în evidența contabilă a bunurilor imobile cu valoarea „zero”.

Valoarea totală a neconformităților cuantificabile a constituit 77,8 mln lei, din care 14,7 mln lei au fost remediate, valoarea neconformităților neremediate constituind 63,1 mln lei, din care 53,6 mln lei aferente situațiilor patrimoniale.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17006260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!