ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii ucişi sau răniţi în atacurile teroriste din Barcelona şi Cambrils sînt din 34 de ţări

15:45 | 18.08.2017 Categorie: Externe

Madrid, 18 aug. /MOLDPRES/. Serviciile spaniole de urgenţă au publicat, vineri, o listă cu cele 34 de naţionalităţi ale persoanelor care au fost rănite şi ucise în atacurile teroriste care au avut loc în oraşele catalane Barcelona şi Cambrils, relatează site-urile BBC News şi The Associated Press, citate de Mediafax și MOLDPRES.

Potrivit acestei liste, ţările care au confirmat că au cetăţeni afectaţi de aceste evenimente sînt: România, Germania, Algeria, Argentina, Australia, Austria, Belgia, Maroc, Canada, China, Columbia, Venezuela, Cuba, Ecuador, Egipt, Spania, Filipine, Franţa, Marea Britanie, Grecia, Olanda, Taiwan, Honduras, Ungaria, Irlanda, Italia, Kuwait, Macedonia, Mauritania, Pakistan, Peru, Republica Dominicană şi Turcia.

Ministerul german de Externe a anunţat că 13 cetăţeni germani se află printre persoanele rănite în atacul terorist din Barcelona. Cîteva persoane se află în stare gravă, dar nu a fost confirmat deocamdată niciun deces în rîndul germanilor.

Autorităţile italiene au confirmat că doi cetăţeni italieni sînt printre persoanele care au murit în urma atentatului din Barcelona.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a anunţat că "un număr mic" de cetăţeni britanici au fost răniţi în urma atacurilor teroriste din Catalonia şi au primit asistenţă consulară.

(Editor L. Alcază)

img17006289

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!