ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețurile la producătorii din industrie au crescut ușor în iulie

14:44 | 19.08.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Prețurile producției industriale au crescut cu 0.3 la sută în iulie comparativ cu luna precedentă, iar rata anuală a urcat la 3.8 la sută, arată datele publicate vineri de Biroul Național de Statistică (BNS). În iunie, prețurile producției industriale s-au majorat cu 0.2 la sută comparativ cu luna precedentă, informează MOLDPRES.

Cea mai mare creștere a prețurilor, față de luna anterioară, s-a înregistrat în industria prelucrătoare (0.3 la sută). În industria extractivă ți sectorul energetic preţurile s-au majorat în iulie față de iunie cu cîte 0.1 la sută.

Comparativ cu luna decembrie 2016 preţurile s-au majorat la activităţi şi bunuri legate de energie cu 6.4 la sută, în industria bunurilor de uz curent – cu 1.8 la sută, în industria bunurilor de folosinţă îndelungată – cu 1.4, în industria bunurilor intermediare (exclusiv sectorul energetic) – cu 1.2 la sută și în industria bunurilor de capital – cu 1.0 la sută.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!