ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA și Coreea de Sud încep exerciții militare comune

10:10 | 21.08.2017 Categorie: Externe

Seul, 21 aug. /MOLDPRES/. Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud încep luni exerciții militare comune, care se vor desfășura până pe 31 august, informează Yonhap, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

La exercițiul militar Ulchi Freedom Guardian vor participa doar 17500 de militari americani, față de 25.000 anul trecut, dar duminică secretarul apărării SUA, Jim Mattis, a precizat că motivul este integrarea forțelor, nu tensiunile cu Coreea de Nord.

Aceste tensiuni sunt la un nivel ridicat, după ce Phenianul a testat în iulie două rachete balistice intercontinentale, reamintește Yonhap. Pentru detensionare, China și Rusia au cerut suspendarea manevrelor americano-sud-coreene. Ideea a fost respinsă atât la Washington, cât și la Seul, dar s-a speculat că exercițiile de anul acesta ar putea fi reduse ca amploare.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17006324

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!