ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii Armatei Naționale vor reprezenta Republica Moldova la parada militară de la Kiev

13:20 | 21.08.2017 Categorie: Societate

Chișinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Un contingent al Armatei Naționale va participa pe 24 august la parada militară de la Kiev, organizată de autoritățile Ucrainei cu ocazia aniversării a 26-a de la proclamarea Independenței. La parada militară vor participa circa 4,5 mii de militari, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului relații publice al Ministerului Apărării, la parada militară din Kiev, Republica Moldova va fi reprezentată de un pluton, format din 29 de militari din cadrul batalionului 22 de menținere a păcii.

Pe 24 august curent, pe bulevardul Khreshchatyk din Kiev, ofițerii și subofițerii moldoveni vor defila alături de contingentele militare din 10 state, dintre care nouă reprezintă statele membre ale NATO.

Formația de militari ai Armatei Naţionale va fi condusă de maiorul Ianăc Deli, comandant al Batalionului 22, iar drapelul de stat va fi purtat la parada de la Kiev de sergentul Igor Cricicovschi.

Republica Moldova participă pentru prima dată la parada militară din Ucraina. Anterior, militarii Armatei Naționale au fost prezenți la paradele militare din România, Franța etc.

(Reporter V. Rusu, editor A. Răileanu)

img17006339

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!