ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunţat Cod Galben de furtună

13:16 | 21.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru seara zilei de astăzi Cod Galben de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, comunică MOLDPRES.

Potrivit SHS, în intervalul orelor 17.00-22.00, se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată. Vântul nord-vestic va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

Totodată, începând de marţi, 22 august, meteorologii prognozează scăderea temperaturilor pe timp de zi până la 20-29 grade Celsius. Noaptea, valorile termice se vor încadra, în medie pe ţară, între 10-18 grade Celsius.

Vremea răcoroasă, ploioasă şi instabilă se va menţine până vineri, 25 august. La sfârşitul săptămânii, canicula va reveni, iar mercurul termometrelor va depăşi indicele de 33 de grade.  

Până pe 31 august, pe teritoriul ţării rămâne valabil Codul galben de secetă hidrologică, cauzat de arşiţa care a dus la scăderea nivelului de apă în râuri şi lacuri. Meteorologii solicită agenţilor economici şi populaţiei să consume raţional resursele de apă.

Conform specialiştilor, în caz de Cod Galben condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri şi râuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17006340

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!