ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip i-a mulţumit Ambasadorului UE, Pirkka Tapiola, pentru dedicarea faţă de Moldova

18:53 | 21.08.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, care îşi încheie mandatul în ţara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Premierul i-a mulţumit Ambasadorului UE pentru sprijinul şi dedicarea manifestată faţă de Republica Moldova şi, în special, faţă de cetăţenii săi, în cei patru ani de activitate. Această perioadă, potrivit Premierului, a fost una tumultoasă, cu urcuşuri şi coborâşuri, fiind un timp în care Republica Moldova s-a confruntat cu o criză politică, bancară şi economică, dar a avut parte şi de evenimente frumoase: a obţinut regimul liberalizat de vize cu UE, a semnat Acordul de Asociere cu UE.

„Apreciem mult că UE a continuat să fie alături de Republica Moldova, care prin unele evenimente a dezamăgit în 2015. Apreciem că nu ne-aţi abandonat şi aţi fost alături de noi. Obiectivul nostru este ca oamenii să trăiască mai bine, în bunăstare, şi să asigurăm integrarea ţării în UE”, a subliniat Premierul Pavel Filip.

Totodată, Şeful Cabinetului de miniştri a menţionat că Guvernul va lucra intens asupra realizării noii Foi de Parcurs privind acţiunile prioritare pentru semestrul II al anului curent, agreate în comun cu Parlamentul. În acest document se regăsesc şi acţiunile pe termen scurt propuse în noua Agendă de Asociere RM-UE pentru 2017-2019, dar şi unele condiţionalităţi din programele de asistenţă financiară prevăzute de UE.

Premierul s-a referit şi la agenda largă de reforme a Guvernului, printre care, reforma administraţiei publice centrale, menţionând importanţa asistenţei macrofinanciare din partea UE pentru ţara noastră. Pavel Filip a spus că Executivul va întreprinde toate acţiunile care se impun pentru a administra cât mai eficient asistenţa financiară venită din exterior.

„Noi trebuie să stabilim clar priorităţile şi să alocăm banii veniţi din exterior pentru proiectele strict necesare”, a specificat Pavel Filip.

La rândul său, Ambasadorul Pirkka Tapiola a îndemnat Guvernul să se focuseze în continuare pe promovarea reformelor, care să fie în beneficiul cetăţenilor. Printre acestea, oficialul UE a evidenţiat reforma administraţiei publice, a educaţiei, a sistemului vocaţional.

La finalul întrevederii, Premierul i-a urat Ambasadorului Tapiola succese în realizarea noului mandat, exprimându-şi speranţa că dumnealui va rămâne în continuare un bun prieten al Republicii Moldova, indiferent de funcţiile şi mandatele pe care şi le va exercita.

img17006351

img17006351

img17006351

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!