ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un lot de muniţii şi arme de foc a fost depistat de ofiţerii SIS

13:56 | 22.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Un lot de muniţii şi arme de foc a fost depistat şi ridicat de ofiţerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), de la un fost poliţist din oraşul Floreşti, comunică MOLDPRES.

Potrivit SIS, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul fostului angajat al Ministerului Afacerilor Interne, oamenii legii au depistat şi ridicat: trei încărcătoare automat AK, o baionetă AK, cinci grenade de instrucţie, un obuz БМ 22, o vestă antiglonț, 54 de cartuşe calibru 7,62 mm, 53 de cartuşe calibru 5,45, 11 cartuşe calibrul 9 mm, 11 cartuşe pentru armă de vânătoare calibrul 12 mm, 44 de cartuşe Toz 5,6 mm, o vestă tactică, 136 de inele de grenade, şapte fumigene, 71 de capse detonante pentru grenade, ace percutoare, un pachet de halice, o cutie cu praf explozibil, o armă de vânătoare şi două pistoale pneumatice.

Cazul este cercetat de către organele de drept, iar dacă va fi găsit vinovat, fostul poliţist în vârstă de 57 de ani riscă închisoare de până la trei ani.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!