ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Fiscal de Stat a premiat 25 de contribuabili care și-au onorat obligațiunile fiscale

16:18 | 22.08.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a premiat 25 de agenți economici, remarcați pentru aportul lor în promovarea civismului fiscal și conformare la onorarea obligațiilor fiscale pentru anul 2017. Directorul Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța, le-a înmânat contribuabililor certificate, prin care li s-a atribuit titlul de ”contribuabili cu grad înalt de credibilitate”, informează MOLDPRES.

Certificatul de credibilitate este atribuit agentului economic care în ultimul an de gestiune nu a admis încălcări, nu are restanțe la Bugetul Public Național. De asemenea, în ultimii trei ani consecutiv a obținut venit impozabil în fiecare an; suma obligațiilor calculate pe parcursul perioadelor examinate constituie cel puțin 10% din suma totală a veniturilor declarate, iar salariul mediu al angajaților depășește salariul mediu lunar pe economie.

O altă cerință este ca agentul economic să nu admită cazuri de neprezentare sau prezentare tardivă a dărilor de seamă fiscale, rapoartelor de calculare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a declarațiilor privind calcularea și utilizarea contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii.

SFS mai menționează că deținătorii de certificate sunt scutiți, în următorii doi ani de la înmânare, de controale fiscale prin metoda verificării totale și tematice inițiate de organele fiscale, cu condiția că aceștia nu-și vor schimbă comportamentul fiscal.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!