ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 24 august 2017

18:44 | 23.08.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la mai multe acțiuni consacrate actelor eroice ale concetățenilor noștri în cadrul operațiunii Iași-Chișinău.

Ora 9.00 – depunerea de flori la ”Focul Veșnic” din cadrul Complexului Memorial ”Eternitate”;

Ora 11.00 - ceremonia de depunere de flori la Complexul Memorial ”Capul de Pod Șerpeni”;

Ora 18.30 – Concertul “Eliberarea”, organizat sub patronajul Președintelui Republicii Moldova. (Piața Marii Adunări Naționale).

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Asociația Obștească ”HOMECARE” și în colaborare cu Caritas Republica Cehă organizează conferința cu genericul „Rolul asistenței medicale primare în realizarea măsurilor de prevenire a diabetului zaharat. Practici de succes”.

Orele 09.30-15.30, Centrul de Excelenţă în Medicină şi Farmacie „Raisa Pacalo”, sala de conferință, et.2, str. Testemițanu, nr. 28.

***

Moldova-Institut Leipzig, în cooperare cu Facultatea de Istorie și Filozofie a USM și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, desfășoară la Chişinău, cea de-a IX-a ediţie a şcolii de vară cu genericul: „O societate în schimbare? Aspecte istorice, culturale și sociale”.

Ora 09.00, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Guvern, et. 3, bir. 327.

***

La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va avea loc vernisajul Expoziţiei de caricatură „Selecţie de lucrări din cadrul expoziţiei internaţionale Berlin 2016”, ediţia a VII-a. Tema „Gunoiul”.

Ora 15.00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Galeria Parter.

***

La Complexul Memorial „Alexei Mateevici” din Zaim vor avea loc manifestări literar artistice dedicate Zilei Limbii Române.

Ora 10.00, satul Zaim, raionul Căușeni.

***

La Librăria din Centru va avea loc lansarea volumului „Amintiri de pe planeta M.” de Doru Ciocanu, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Emilian Galaicu-Păun.

Ora 18.15, Librăria din Centru, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr.126.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura, efectuează în perioada 23-24 august curent o vizită oficială în Ucraina, la invitaţia ministrului ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!