ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat concursul de editare a cărţii naţionale-2018

13:18 | 24.08.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a iniţiat colectarea ofertelor în cadrul Programului pentru editarea cărţii naţionale-2018.  Concursul este organizat în conformitate cu Regulamentul privind selectarea, editarea şi achiziţia cărţii naţionale din mijloacele prevăzute  în bugetul de stat, aprobat printr-o  Hotărâre de Guvern din anul 2013, informează MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al ministerului, editurile interesate vor depune dosarul de participare până la 30 septembrie anul curent.

Solicitată de MOLDPRES,  Ecaterina Rudakov, consultant principal  în Direcţia   Patrimoniu Cultural a ministerului sus-numit, a menţionat că  o prioritate a Programului pentru editarea cărţii naţionale-2018  o constituie promovarea imaginii Republicii Moldova.

Printre aceste lucrări se înscriu cele editate în perspectiva participării Moldovei la târgurile internaţionale de carte, ediţii-cărţi de vizită (ale ţării) bilingve, trilingve sau editate în limbile engleză, germană, franceză care prezintă/conţin performanţe în diferite domenii ale vieții social-economice și culturale din ţara noastră,  ediţii-cărţi de performanţă editorială propriu-zisă (îngrijirea textului, concept, structură, imagini, design) şi de înaltă ţinută poligrafică (în orice limbă) etc. 

Totodată,  vor fi acceptate lucrările de utilitate culturală, pentru bibliotecile publice, care vor include valorificarea moştenirii literare, culturale, științifice, istoriei recente a R. Moldova (ultimii 100 ani), operele literare, culturale și științifice ale autorilor contemporani care s-au afirmat în domeniul lor, precum şi creații de calitate ale tinerilor scriitori, artiști, cercetători ș.a.

În anul trecut, în cadrul programului de editare a cărţii naţionale au fost selectate 71 de titluri. Pentru editarea acestora au fost alocate aproximativ 3 mln de lei. Pentru programul de editare a cărţii naţionale-2018, inclusiv traduceri, sunt prevăzute circa 6 mln lei.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17006423

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!