ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații MAI au marcat 26 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova

12:19 | 25.08.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au marcat astăzi 26 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. La eveniment au participat șefii subdiviziunilor MAI, veterani de război, dar și membrii Gărzii de Onoare a MAI, informează MOLDPRES.

În cadrul evenimentului au fost decorați mai mulți veterani și depuse flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate”.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a specificat că Ziua Independenței reprezintă democrație și libertate. „A devenit deja o tradiție ca în ajunul sărbătorii să venim și să oferim distincții celor care au făcut multe sacrificii pentru țara noastră. Acum 26 de ani am ales independența. Începutul nu a fost ușor, iar astăzi ne dăm seama că fără curajul celor care au luptat nu aveam să cunoaștem ce înseamnă libertate. Ceea ce au făcut veteranii pentru noi poate fi răsplătit doar prin pace și recunoașterea valorilor nemuritoare”, a spus Jizdan.

La rândul său, veteranul de război Vasile Iacubov a menționat că ziua de 27 august este mai mult decât o sărbătoare. „Această dată ne amintește de redobândirea suveranității, fiind o sărbătoare ce consolidează libertatea și identitatea națională, valori obținute prin luptă și devotament de către ostașii care au poziționat independența țării mai sus de propria viață”, a remarcat Iacubov

Pe 27 august, Republica Moldova marchează 26 de ani de la proclamarea independenței, votată de către Parlament în anul 1991.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17006445

img17006445

img17006445

img17006445

img17006445

img17006445

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!