ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boxerul Alexei Zavatin a câștigat primul meci la Mondiale

11:02 | 28.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Alexei Zavatin (categoria supergrea) a învins în week-end în primul meci disputat la Campionatul Mondial, care se desfășoară la Hamburg (Germania), relatează MOLDPRES.

El a câștigat clar partida în fața lui Luis Calderon din Argentina. Toți cei cinci arbitri laterali i-au acordat victoria cu scorul 30-27. Următorul său adversar va fi astăzi seara Arsene Fokou din Camerun.

Coechipierul Vasile Belous (69 kg) a fost declarat învins cu scorul 3-2 de Manoj Kumar din India în runda inaugurală. Arbitrii din Algeria și Rusia i-au acordat victorie pugilistului moldovean, în timp ce omologii lor din Letonia, Kazahstan și Coreea de Sud au considerat ca mai bun în acest meci a fost boxerul indian.

Nici un boxer moldovean nu a obținut deocamdată medalii la Mondiale. Cele mai bune evoluții – locurile 5 – le-au înregistrat în anii precedenți: Timofei Scriabin (54 kg), Ion Cernei (57 kg), ambii la Tampere (1993), Vitale Grușac (67 kg) – la CM de la Belfast (2001) și Chicago (2007), Mihail Muntean (91 kg, Chicago, 2007), Victor Cotiujanschi (75 kg, Milano, 2009) și Vasile Belous (69 kg, Baku, 2011).

Cel mai bun pugilist moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

Mondialele din Germania se vor încheia pe 2 septembrie.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17006501

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!