ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a mai realizat o performanță notabilă

10:34 | 29.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot (28 de ani) a înregistrat astăzi încă o performanță, în premieră în sportul moldovenesc, după ce s-a calificat în runda a doua a turneului US OPEN, relatează MOLDPRES.

El a acces în această fază a competiției după ce l-a învins pe Ernesto Escopedo (SUA), situat pe locul 69 în clasamentul mondial, în patru seturi (7-5,4-6,6-2,6-4). Jucătorul moldovean ocupă poziția a 89-a în acest top.

Până la această victorie importantă în cariera sa, el a repurtat încă trei în faza calificărilor: 6-2, 6-4 în meciul disputat cu Frank Danisevic (Canada), 6-0, 6-1 cu Joao Domingues (Portugalia) și 6-4, 6-4 cu Christian Garin (Chile).

Următorul adversar al lui Radu Albot va fi în runda a doua Karen Khachanov (Federația Rusă, 21 de ani), care ocupă locul 29 în clasamentul ATP.

Cea mai bună clasare a lui Radu Albot în topul mondial – poziția cu numărul 82 – a înregistrat-o anul curent pe 7 aprilie. El este cel mai bun tenisman moldovean, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite în premieră în sportul moldovenesc. A cîștigat în cariera sa 14 turnee din seria Futures și trei din cea Challenger. El participă a patra oară la US OPEN. La edițiile din 2014, 2015 și 2016 a acces pe tabloul principal, cedând în continuare în prima rundă a turneului.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17006533

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!