ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Denis Vieru a disputat două meciul la Mondiale

15:33 | 29.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Denis Vieru (66 kg) a susținut astăzi două meciuri la Campionatul Mondial de la Budapesta (Ungaria) după care a fost eliminat din concurs, relatează MOLDPRES.

El l-a învins în prima partidă pe Eisa Majurashi din Arabia Saudită, iar în a doua întâlnire i-a cedat lui Mihail Puliaev (Rusia).

Mâine, 30 august, se vor încadra în concurs trei membri ai lotului național: Norin Tătărescu (73 kg), Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme. Poimâine va evolua Denis Tachii (100 kg).

La campionat sunt prezenți încă patru judocani originari din Republica Moldova: Sergiu Oleinic (66 kg), care reprezintă culorile sportive ale Portugaliei, Victor Scvorțov (73 kg), Sergiu Toma (90 kg) și Ivan Remarenco (100 kg), care au devenit cu începere din 2012 membri ai selecționatei Emiratelor Arabe Unite.

Denis Vieru este campion european de tineret Under-23 (Tel Aviv, 2016).

Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris).

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!