ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Nicon Zaboroșciuc a obținut cea mai rapidă victorie la Mondialele de judo

16:08 | 31.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 31 aug. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Nicon Zaboroșciuc (81 kg) a înregistrat astăzi la Campionatul Mondial de la Budapesta (Ungaria) cea mai rapidă victorie la această ediție, relatează MOLDPRES.

El l-a învins în primul meci disputat doar în 9 secunde pe Sadr Boev din Tadjikistan. În etapa următoare a cîștigat în timpul regulamentar (4 minute) partida desfășurată în compania lui Oussama Hadjam (Qatar), după care a fost eliminat din concurs în runda a treia, în ultimul minut de luptă, de campionul european și olimpic Khasan Khalmurzaev (Federația Rusă).

Coechipierul Dorin Goțonoagă, care a evoluat în aceeași categorie de greutate (81 kg), l-a întrecut în prima întâlnire pe Ilker Guldursen din Turcia, iar în cea de-a doua a fost depășit de Uuganbaatar Otgonbaatar din Mongolia.

Ambii învingători ai judocanilor moldoveni vor lupta în seara zilei pentru medaliile campionatului.

Categoria de până la 81 de kilograme a reunit 66 de participanți.

Anterior, Denis Vieru (66 kg) a susținut două partide la Mondiale, iar Norin Tatarescu (73 kg) a fost eliminat din concurs după primul meci disputat. La categoria de până la 100 kilograme urmează să evolueze ultimul membru al lotului național, Denis Tachii.

Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris).

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17006599

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!