ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană va efectua o vizită în R. Moldova

18:08 | 04.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 4 sep. /MOLDPRES/. Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 6-8 septembrie, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al Misiunii OSCE în Moldova, la Chișinău, Ambasadorul Heim va avea întrevederi cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, și Viceprim-ministrul pentru reintegrare și reprezentantul politic din partea Republicii Moldova Gheorghe Bălan.

La Tiraspol, oficialul european se va întâlni cu reprezentantul politic al regiunii transnistrene, Vitali Ignatiev.

De asemenea, în cadrul vizitei, Ambasadorul Heim va avea o întrevedere cu ambasadorii acreditați ai Federației Ruse și Ucrainei (mediatori), precum și ai Uniunii Europene și Statelor Unite (observatori), ca parte a eforturilor coordonate ale partenerilor internaționali în formatul „5+2” pentru a sprijini părțile în avansarea procesului în conformitate cu Declarația Consiliului Ministerial al OSCE, adoptată la Hamburg în decembrie 2016.

(Editor A. Răileanu)

img17006701

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!