ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angela Merkel şi Donald Trump au discutat telefonic despre situaţia din Coreea de Nord

09:34 | 05.09.2017 Categorie: Externe

Berlin, 5 sep. /MOLDPRES/. Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele american Donald Trump au discutat telefonic, luni, despre recentul test nuclear efectuat de Coreea de Nord şi au convenit că sunt necesare sancţiuni mai dure împotriva Phenianului, relatează site-ul agenţiei Reuters, preluat de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

"Ambii au fost de acord că testarea unei bombe cu hidrogen înseamnă o escaladare nouă şi inacceptabilă din partea regimului nord-coreean. Cancelarul german şi preşedintele american şi-au exprimat opinia că trebuie să continue exercitarea presiunii asupra regimului din Coreea de Nord de către comunitatea internaţională, iar Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite trebuie să adopte rapid sancţiuni mai stricte", a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

Merkel i-a transmis lui Trump că Germania va milita pentru sancţiuni mai dure împotriva Coreei de Nord din partea Uniunii Europene.

"Scopul este descurajarea Coreei de Nord de la încălcările dreptului internaţional şi ajungerea la o soluţie paşnică pentru acest conflict", a mai spus Seibert.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, iar aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul de la Phenian.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17006708

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!