ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Înaltul oficial UE Federica Mogherini

11:57 | 05.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut o întrevedere cu Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, vicepreşedinte al Comisiei Europene Federica Mogherini, în marja Forumului Strategic de la Bled (Slovenia), relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. 

Oficialii au realizat un schimb de opinii privind stadiul actual al relaţiilor R. Moldova-UE, făcând o scurtă retrospectivă a evoluţiilor în contextul aniversării la 1 septembrie curent a 3 ani de la implementarea Acordului de Asociere. Părţile au împărtăşit opinia că succesul demersurilor Moldovei de apropiere de UE poate fi asigurat doar prin avansarea agendei de transformare şi implementare veritabilă a principiilor de bună guvernare, stat de drept, economie de piaţă şi creştere sustenabilă. 

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a reconfirmat determinarea fermă a autorităţilor de a realiza angajamentele asumate în cadrul Agendei de Asociere cu UE, menţionând că noua etapă de implementare este susţinută de setul de reforme complexe promovate în comun de către Guvern şi Parlament. Federica Mogherini a încurajat autorităţile să continue iniţiativele demarate, pledând pentru reflectarea clară a beneficiilor reformelor promovate pentru cetăţenii Republicii Moldova. 

img17006718

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!