ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovene a participat la reuniunea Miniștrilor de Externe ai SEECP

12:28 | 05.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a participat astăzi, la Bled (Slovenia), la reuniunea informală a Miniștrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Evenimentul a fost organizat sub auspiciile Sloveniei, care în prezent deține Președinția în Exercițiu la SEECP. Reuniunea a avut loc sub motto-ul „SEE4FUTURE” şi a oferit ţării gazde posibilitatea de a-şi prezenta programul, priorităţile şi activităţile, care vor fi desfăşurate pe parcursul mandatului său.

În cadrul intervenţiei sale, Andrei Galbur a vorbit despre importanța conlucrării regionale pentru susținerea obiectivului de integrare europeană a ţărilor regiunii, precum și valorificarea pe deplin a oportunităților de cooperare în cadrul SEECP, pentru obţinerea unor rezultate tangibile la nivel regional conform angajamentelor asumate.

În cursul evenimentului, discuţiile s-au axat asupra situaţiei politice curente din regiune, fiind realizat un schimb de opinii privind principalele provocări și amenințări la adresa securității și stabilității la nivel regional. Totodată, participanţii au accentuat necesitatea consolidării conectivităţii regionale, a infrastructurii şi colaborării sectoriale, precum şi asigurarea orientării SEECP spre o interacţiune mai strânsă pe viitor. 

img17006720

img17006720

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!