ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angela Merkel a îndeamnat UE să-și asume un rol major în soluționarea crizei nord-coreene

14:00 | 05.09.2017 Categorie: Externe

Berlin, 5 sep. /MOLDPRES/.Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat Uniunea Europeană (UE), înainte de reuniunea săptămânală a miniștrilor de externe ai UE, să-și asume un rol major în soluționarea crizei cauzate de programul nuclear nord-coreean, informează agenția de presă DPA, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Europa are un cuvânt important de spus pe plan global și trebuie să se folosească de acest lucru în legătură cu problema nord-coreeană", a subliniat Merkel.

După ce a discutat cu președintele sud-coreean Moon Jae In și cel american Donald Trump în legătură cu provocarea pe care o constituie Coreea de Nord, Merkel a anunțat că miniștrii de externe ai țărilor din UE se vor întâlni în Germania la sfârșitul acestei săptămâni.

Coreea de Nord a anunțat că a testat duminică o bombă cu hidrogen. Postul public de televiziune nord-coreean a afirmat că testul a fost un 'succes total'. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean. Precedentele teste nucleare efectuate de Phenian au avut loc în 2006, 2009, 2013 și în ianuarie și septembrie 2016.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17006726

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!