ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția britanică a arestat patru membri ai grupării neo-naziste National Action

14:30 | 05.09.2017 Categorie: Externe

Londra, 5 sep. /MOLDPRES/. Poliția britanică a arestat marți patru bărbați sub bănuiala că intenționau să comită atacuri teroriste, ca membri ai grupării neo-naziste National Action (Acțiune Națională), transmite DPA, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Cei patru bărbați, cu vârste între 22 și 32 de ani și provenind din zone diferite ale Marii Britanii, sunt suspectați de implicare în 'comandarea, pregătirea și instigarea la acte de terorism' și apartenență la o organizație interzisă, a anunțat poliția din West Midlands.

''Arestările au fost planificate și efectuate pe baza informațiilor secrete; nu a existat nicio amenințare pentru siguranța publică'', a menționat poliția, care a precizat că au loc mai multe percheziții legate de aceste arestări.

Guvernul de la Londra a interzis organizația National Action în decembrie anul trecut, aceasta fiind prima mișcare de extremă dreapta din Marea Britanie declarată organizație teroristă și interzisă.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17006728

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!