ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Andrei Galbur a ţinut un discurs la Forumul Strategic din Slovenia

18:13 | 05.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. În marja celei de-a XII-a ediții a Forumului Strategic de la Bled (Slovenia), vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a participat în calitate de vorbitor la panelul „Uniunea Europeană într-o lume schimbată”, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul dezbaterilor, la care au participat înalţi oficiali din UE, inclusiv Comisarul European pentru Transport şi miniştrii de Externe ai României şi Bulgariei, miniştrii pentru Afaceri Europene din Franţa şi Muntenegru, au fost examinate provocările care stau în faţa UE şi a întregului continent european şi modul în care statele partenere pot contribui la depăşirea acestora.

„Integrarea europeană este opţiunea noastră strategică şi atunci când ne întrebăm dacă ar fi un alt model mai bun decât cel al UE pentru Republica Moldova şi asigurarea bunăstării cetăţenilor săi, răspunsul este de fiecare dată - nu. Avem ferma convingere că UE rămâne actorul cu cea mai influentă putere de transformare de pe continentul nostru şi primul loc unde poate să determine la o schimbare reală a situaţiei este vecinătatea sa”, a remarcat în discursul său şeful diplomaţiei moldoveneşti.

Forumul Strategic de la Bled, lansat în 2006, este un proiect al Guvernului Republicii Slovenia, organizat în comun de către Ministerul sloven al Afacerilor Externe și Centrul pentru Perspectiva Europeană şi s-a impus ca o reuniune anuală de relevanță, cu reprezentare prestigioasă la nivel înalt, atât din administrația publică, cât și din sectorul privat. Forumul oferă platforma necesară pentru dezbaterea unor probleme regionale și globale de actualitate, devenind în timp reprezentativ pentru Europa Centrală și de Sud-Est.

img17006732

img17006732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!