ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şeful postului de control sanitar-veterinar şi fitosanitar Leuşeni şi reprezentantul unui agent economic au fost reţinuţi de CNA

14:44 | 06.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Şeful postului de control sanitar-veterinar şi fitosanitar Leuşeni şi reprezentantul unui agent economic au fost reţinuţi astăzi de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie /CNA/ fiind bănuiţi de corupere activă, comunică MOLDPRES.

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a menţionat pentru agenție că şeful de la ANSA, folosind situația de serviciu, ar fi dat indicații ilicite medicilor veterinari şi fitosanitari din subordine să creeze impedimente neîntemeiate agenților economici care importă în Republica Moldova produse alimentare, cu scopul de a-i determina pe aceştia să-i solicite ajutorul personal. Ulterior, după ce discuta cu agenţii economici, funcţionarul îi forţa să-i achite diferite sume de bani pentru a soluţiona problema. 

Conform sursei citate, în urma cercetărilor efectuate de oamenii legii, s-a constatat că şeful postului de control fitosanitar primea regulat sume de bani pentru fiecare partidă de produse alimentare importate prin postul vamal Leuşeni, dar şi prin posturile Tudora şi Criva.

În privinţa funcţionarului a fost iniţiată o cauză penală pentru corupere activă şi îmbogăţire ilicită. În prezent, şeful postului control fitosanitar este reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA. Tot astăzi, a fost reţinut şi unul din reprezentanţii agentului economic care achitau regulat mită.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17006772

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!