ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei români sunt dați dispăruți în insulele Caraibe, puternic lovite de uraganul Irma

10:30 | 07.09.2017 Categorie: Externe

Bucureşti, 7 sep. /MOLDPRES/. Trei cetăţeni români care se aflau pe insula Saint Marteen nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma, informează Ministerul român de Externe. Ambasada României la Washington are în atenţie cazul, scrie MEDIAFAX, preluată de MOLDPRES.

”MAE are în atenţie cazul celor trei cetăţeni români aflaţi în insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma. Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile din St. Marteen, pentru a verifica situaţia acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris şi Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autorităţile franceze respectiv olandeze, pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români în zona afectată”, precizează MAE.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, comunicarea cu autorităţile din zona afectată se desfăşoară cu dificultate.

Uraganul Irma, de categoria 5, a generat ploi torenţiale şi inundaţii care au afectat mai multe insule din Marea Caraibilor, multe dintre ele destinaţii turistice foarte populare, au anunţat autorităţile locale, potrivit The Associated Press.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17006796

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!