ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou regulament cu privire la procedura de refuz al intrării/ieşirii din R. Moldova va fi publicat în Monitorul Oficial

11:03 | 07.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Un nou regulament cu privire la stabilirea procedurii de refuz al intrării sau ieşirii din Republica Moldova va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, noile reglementări au drept scop scăderea numărului de încălcări ale procedurilor de intrare şi ieşire de pe teritoriul R. Moldova.

Regulamentul stabileşte procedura dar şi formularele care vor fi completate în caz de refuz al intrării sau ieşirii din ţară şi modalitatea de anulare a vizelor. Potrivit regulamentului, poliţistul de frontieră va putea anula vizele oferite străinilor prin aplicarea ştampilei cu inscripţia ”ANULAT”. De asemenea, el va fi obligat să informeze imediat Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene dar şi autoritatea competentă pentru străini despre anularea documentului.

Totodată,  poliţistul de frontieră va trebui să înregistreze orice refuz într-un registru special şi să indice data refuzului, datele persoanei şi motivul argumentat legal al deciziei.

Conform legislaţiei, vizele vor fi anulate dacă persoanele le-au obţinut în baza unor documente false, dacă au introdus sau au încercat să introducă ilegal pe teritoriul Moldovei alţi străini, dacă au încălcat procedurile vamale sau dacă au fost declaraţi indezirabili. Persoana căreia i se va aplica măsura de refuz va primi o copie a deciziei în baza unui formular standard. 

În cazul refuzului de traversare a frontierei de stat de către mijloacele de transport, conducătorii auto vor primi o decizie în scris. Străinii vor fi informaţi despre refuz într-o limbă de circulaţie internaţională.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17006802

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!