ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Unificată de Control și-a reluat activitatea

17:54 | 07.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) au revenit la masa discuţiilor marcând astfel începutul unei noi sesiuni de toamnă-iarnă. Şedinţa Comisiei s-a desfăşurat în or. Bender, fiind prezidată de delegaţia transnistreană, în cadrul căreia conform agendei de lucru au fost abordate două subiecte, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În debutul şedinţei reprezentanţii Misiunii OSCE în Republica Moldova au informat despre intenţia de a vizita posturile forţelor de menţinere a păcii (FMP) din Zona de Securitate (ZS) în perioada 07 – 30 septembrie 2017 şi Comandamentul Militar Întrunit pe 11 – 12 septembrie curent, conform prevederilor pct. 5 din documentul semnat la 10 decembrie 2014 ce stabileşte principiile de colaborare dintre Misiunea OSCE şi Comisia Unificată de Control în Zona de Securitate.

Iniţiativa Misiunii OSCE a fost unanim susţinută de către membrii CUC şi comandanţii militari superiori ai FMP.

De asemenea, în cadrul şedinţei a fost audiat și aprobat un raport săptămânal privind situația din Zona de Securitate.

Următoarea ședință a CUC este preconizată pentru 14 septembrie 2017.

img17006823

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!