ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea Republicii Moldova cu statul american Carolina de Nord a fost discutată la MAEIE

18:10 | 07.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a avut astăzi o întrevedere cu delegatul din partea Secretarului de Stat al Carolinei de Nord, Statele Unite ale Americii, membru al Comitetului Relaţii Bilaterale Republica Moldova – Carolina de Nord, Lora Sinigur, care se află în vizită de lucru la Chişinău, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Interlocutorii au evocat bunele relaţii de cooperare şi interesul reciproc de consolidare a parteneriatului dintre ţara noastră şi statul Carolina de Nord, prin continuarea implementării Memorandumului de Principii şi Proceduri, semnat între părţi. Totodată, a fost salutată intenţia de a organiza, în timpul apropiat, şedinţa comună a Comitetului RM - CN, în Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii.

În acest scop, sunt examinate multiple propuneri de realizare a schimbului comun de experienţă şi activităţi în domeniul academic, ştiinţific, al educaţiei, culturii, sănătăţii şi mediului, cât şi intensificarea cooperării în domeniul agricol şi comercial-economic.

Parteneriatul dintre Republica Moldova şi statul american Carolina de Nord a fost lansat în anul 1995, prin schimb de experienţă între militari, şi a fost extins în anul 1999 spre multiple domenii de interes reciproc. Până în prezent, numeroşi specialişti, reprezentând diverse sectoare de activitate, funcţionari publici şi oficiali au vizitat statul Carolina de Nord, în scopul dezvoltării profesionale şi efectuării unui schimb util de experienţă.

img17006825

img17006825

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!