ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Companiei TV interstatale “MIR” a prezentat la Chişinău perspectivele de dezvoltare a instituţiei

18:45 | 07.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Preşedintele Companiei TV interstatale “MIR”, cunoscutul jurnalist rus, Radik Batyrsin, care se află într-o vizită de lucru în R. Moldova, a prezentat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă perspectivele de dezvoltare a instituţiei pe care o conduce, informează MOLDPRES.

În debutul conferinţei, directorul Reprezentanţei „MIR” în R. Moldova,  Valeriu Reniţă a menţionat că Radik Batyrsin  este un cunoscut  jurnalist rus,  care a  participat în zonele de conflict, inclusiv în Osetia de Sud şi Cecenia.

Radik Batyrsin a vorbit ziariştilor despre întrevederea de astăzi cu Prim-ministrul Pavel Filip,   în cadrul căreia şeful Executivului a menţionat rolul important al Companiei “MIR” în informarea corectă şi echidistantă a diasporei din spațiul CSI despre evenimentele din ţara noastră.  De asemenea, Premierul a  spus că Guvernul va susţine în continuare, în măsura posibilităţilor, dezvoltarea reprezentanţei Companiei “MIR” în Republica Moldova.  Oficialul a adresat felicitări echipei Companiei cu prilejul a 25 de ani de activitate, dorindu-i succese, proiecte competitive şi mulţi ani înainte pe piaţa media.

În continuare,  Radik Batyrsin  a  prezentat în faţa ziariştilor  informaţii  despre instituţia pe care o conduce. Astfel, Compania interstatală „MIR” este o structură media a Comunităţii Statelor Independente, care a fost creată la 9 octombrie 1992, cu scopul de a reflecta colaborarea  în domeniile politic, economic şi umanitar dintre ţările Comunităţii.

El a precizat că din această companie fac parte 10 state:  Armenia, Azerbaidjan, Belarus,  Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, R. Moldova, Federaţia Rusă, Tadjikistan şi Uzbekistan. Actualmente, compania  dispune de trei canale de televiziune: „MIR”, „MIR 24” şi „MIR ND”,  un post de radio şi un portal de ştiri: www.mir24tv.  În prezent, Compania interstatală “MIR” difuzează programe în peste 20 de ţări ale lumii, acestea fiind vizionate de aproximativ 140 milioane de oameni.

Solicitat  să vorbească despre perspectivele de dezvoltare a instituţiei, Radik Batyrsin a afirmat că în următorii ani va fi deschis un canal pentru copii şi altul pentru cultură.

La sfârşit,  preşedintele Companiei interstatale „Mir” a răspuns la mai multe întrebări, adresate de către ziarişti.

La rândul său, directorul Reprezentanţei „MIR” în R. Moldova, jurnalistul Valeriu Reniţă a venit cu unele detalii despre întâlnirea pe care a avut-o preşedintele acesteia cu Prim-ministrul R. Moldova, precum şi despre modul în care compania va  marca cea de-a 25-a aniversare.

Radik Batyrsin s-a născut la 28 iulie 1968 în oraşul Ufa, Republica  Başkortostan, Federaţia Rusă. În 1990, a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii de Stat din Başkortostan, iar în 1994 - aspirantura la Facultatea de Jurnalistică a Universităţii de Stat „M. V. Lomonosov” din Moscova.  A lucrat la „Radio Svoboda”, după care a ocupat diverse funcţii de conducere în mai multe companii de televiziune. În 2007,  a fost ales preşedinte al Companiei interstatale „MIR”. De-a lungul carierei sale, a efectuat peste 100 de deplasări în zonele de conflict. De asemenea, a participat la tratativele pentru eliberarea jurnaliştilor ostatici. Este decorat cu ordine şi medalii ale statului rus.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17006827

img17006827

img17006827

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!