ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 8 septembrie 2017

09:18 | 08.09.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, comandantul suprem al forțelor armate, va susține un briefing cu privire la situația legată de participarea efectivului Armatei Naționale la exercițiile militate din Ucraina.

Ora 11.00, Reședința de Stat, str. N. Iorga, 23.

***

Va avea loc ședința comună a conducerii Parlamentului cu președinții comisiilor permanente.

Ora 11.00, Parlament, bir. 508. 

***

Declarații pentru presă. Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Ora 11.45, sala de presă, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va întreprinde o vizită de lucru la Odesa, Ucraina.

Agenda vizitei:

ora 13.50–14.00 - Întrevederea bilaterală a Premierului Pavel Filip și Prim-ministrului Ucrainei, Volodimir Groisman

ora 14.00–15.00 – Participarea celor doi Premieri la Conferința internațională de transport de nivel înalt “Coridoarele integrate de transport Europa-Asia”

ora 15.00–15.20 - Conferinţa de presă comună a Prim-ministrului Pavel Filip şi  Premierului ucrainean, Volodimir Groisman.

***

Jurnaliștii sunt invitați la oportunitatea de presă cu Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim.

Ora 14.00, sediul din Chișinău al Misiunii OSCE în Moldova, str. Alexei Mateevici 75.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” invită la dezbaterile publice asupra Proiectului de lege privind completarea Legii cu privire la medicamente nr. 1409-XIV din 17 decembrie 1997.

Ora 10.00, sala de conferințe a IDIS ”Viitorul”, str. Iacob Hâncu 10/1.

***

În Tabăra de odihnă a copiilor Vulturaș din s. Şaptebani, r-nul Râşcani se va desfășura etapa finală a concursului profesional „Cel mai bun pădurar". Evenimentul este organizat de către Agenția „Moldsilva" și Federaţia Sindicatelor din Silvicultură „Sindsilva".

Ora 10.00.

***

Uniunea Scriitorilor din Moldova și Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” invită la momentul aniversar Mihai Cimpoi – 75 de ani de la naștere.

Ora 15.00, Uniunea Scriitorilor din Moldova.

***

La Institutul de Fitotehnie Porumbeni va avea loc Ziua Câmpului-2017.

Ora 10.30.

***

La Chișinău va avea loc deschiderea Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, ediția a XXV-a.

Ora 18.00, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

***

Asociația Obștească ”Altruism” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: ”Provocare de Ziua Mondială pentru prevenirea suicidului”.

Ora 10.30, Arcul de Triumf,  scuarul Catedralei.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, efectuează o vizită în R. Moldova în perioada 6-8 septembrie.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Prim-ministrul Pavel Filip va întreprinde o vizită de lucru la Odesa, Ucraina.

***

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene va participa la reuniunea informală a miniştrilor de Externe ai UE, reuniţi în formatul Gymnich şi celor din Parteneriatul Estic (PaE). Forumul va avea loc la 7-8 septembrie, la Tallinn, capitala Estoniei, ţară care deţine preşedinţia Consiliului UE.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!