ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Mexicului: A fost un cutremur mai puternic decât cel din 1985, soldat cu 10.000 morți

14:10 | 08.09.2017 Categorie: Externe

Ciudad de Mexico, 8 sep. /MOLDPRES/.Președintele Mexicului Enrique Peña Nieto a declarat că seismul de 8,2 grade pe Richer a fost "cel mai mare din ultimul secol", chiar mai puternic decât cel din 1985, soldat atunci cu 10.000 de morți, scrie Realitatea.net, citat de MOLDPRES.

Președintele mexican Enrique Peña Nieto a declarat într-un interviu pentru Foro TV că seismul a fost "cutremurul secolului".

Motivul pentru care pagubele au fost mai mici decât cele din 1985, când s-au înregistrat peste 10.000 de morți, este acela că epicentrul seismului nu s-a aflat lângă zonele intens populate din centrul Mexicului, a explicat Peña Nieto.

Președintele mexican a confirmat informația conform căreia cel puțin cinci persoane au murit în urma seismului.

El a mai spus că seismul a produs și importante pagube materiale. Un milion de persoane au rămas fără electricitate, însă aceasta a fost restabilită în ultimele ore pentru 800.000 dintre ele.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!