ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost identificate eventuale soluții pentru trei subiecte ce vizează problema transnistreană

15:55 | 08.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, a anunțat că există posibilitatea de a identifica soluții pentru trei subiecte ce vizează problema transnistreană. Anunțul a fost făcut astăzi în urma unei întrevederi cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, și reprezentantul politic al regiunii transnistrene, Vitali Ignatiev, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, Bălan a specificat că eventuale soluții au fost găsite pentru subiectele ce vizează interconectarea telefonică, asigurarea accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile deținute și crearea condiţiilor necesare pentru buna funcţionare a şcolilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană. „Dacă se va reuși să identificăm soluții la aceste subiecte, ulterior va putea fi organizată o nouă rundă de negocieri în formatul „5+2”. Până atunci, experții urmează să lucreze la subiectele enumerate”, a spus Bălan.

Totodată, potrivit viceprim-ministrului, au fost discutate și subiecte precum: înregistrarea mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, libertatea de circulație și evacuarea din regiune a unor substanțe toxice ce pot pune în pericol sănătatea persoanelor.

Ultimele negocieri în formatul „5+2” au avut loc în iunie 2016, la Berlin.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17006851

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!