ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mii de persoane au manifestat la Londra împotriva Brexit-ului

09:34 | 10.09.2017 Categorie: Externe

Londra, 10 sep. /MOLDPRES/. Mai multe mii de persoane manifestau sâmbătă în centrul Londrei pentru a cere guvernului conservator, condus de premierul Theresa May, ''să renunțe la Brexit'', relatează AFP, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

După ce au defilat pe străzile din centrul capitalei britanice, convoiul s-a oprit în fața parlamentului, unde mai multe persoane urmau să ia cuvântul pentru a pleda cauza Uniunii Europene, printre ele figurând îndeosebi cântărețul irlandez Bob Geldof, care a făcut apel la un vot împotriva Brexit-ului la referendumul din 23 iunie 2016.

Acest ''Marș pentru Europa'' are loc cu două zile înainte de primul vot în parlamentul britanic privind proiectul de lege al guvernului, ce vizează să stabilească ce legi europene vor fi menținute în dreptul național după ieșirea din UE, o etapă majoră în punerea în practică a Brexit-ului.

''Legea privind retragerea din Uniunea Europeană'' prevede de fapt abrogarea documentului intitulat ''European Communities Act'' din 1972, care a marcat aderarea Regatului Unit la UE.

(Editor M. Jantovan)

img17006879

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!