ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ankara le-a cerut turcilor să fie ''prudenți'' în Germania

09:41 | 10.09.2017 Categorie: Externe

Ankara, 10 sep. /MOLDPRES/. Turcia le-a cerut sâmbătă cetățenilor săi să dea dovadă de ''prudență'' în Germania și să evite dezbaterile și adunările politice, demers ce survine pe fondul unor tensiuni crescânde între Ankara și Berlin, relatează AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

''Îi invităm de cetățenii noștri care trăiesc în Germania sau care intenționează să meargă acolo să dea dovadă de prudență'', a indicat Ministrul turc de Externe într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Ministerul le recomandă turcilor ''să acționeze cu moderație în fața unor eventuale acte, comportamente, agresiuni rasiste sau xenofobe'' și ''să se țină departe de dezbaterile politice'' și de mitingurile de dinaintea alegerilor legislative germane, prevăzute pentru data de 24 septembrie.

În comunicatul său, ministerul turc afirmă de asemenea că ''cetățenii turci sunt victime ale discriminării în Germania din cauza orientării lor politice'', adăugând că o parte dintre ei se confruntă cu ''agresiuni verbale doar din acest motiv''.

(Editor M. Jantovan)

img17006880

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!