ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip susţine afacerile moderne bazate pe tradiţii vechi

18:06 | 10.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a întreprins astăzi o vizită la fabrica de zahăr din Drochia cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la fondarea acesteia, a  relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

În context, Premierul a felicitat colectivul întreprinderii, menţionând că aceasta este un exemplu de investiţie care a generat o afacere de succes. „Întreprinderea reprezintă un model şi este un exemplu pentru alţi agenţi economici din mai multe puncte de vedere. În primul rând, că aţi reuşit să combinaţi tradiţiile vechi cu cele moderne. Fabrica mai este şi un model de investiţie străină pentru Republica Moldova”, a spus Pavel Filip. 

Totodată, Prim-ministrul a subliniat că  fabrica de zahăr este o dovadă de utilizare eficientă a potențialului ţării noastre în industria agro-alimentară, generând valoare adăugată însemnată, locuri de muncă și susținând economia locală. 

De asemenea, șeful Executivului a remarcat că în curând va fi dat în folosinţă al treilea bloc al unei centrale electrice de cogenerare, care funcţionează pe biogaz, accentuând că investiția în producția de biogaz poziţionează fabrica ca unul dintre liderii „energiei verzi” în Moldova. O altă remarcă vizează modul în care se pot dezvolta exporturile Moldovei în contextul relațiilor noastre tot mai strânse cu Uniunea Europeană, anul trecut fabrica atingând un volum record de vânzări.

Tot astăzi, Pavel Filip a participat la Festivalul „Regina Dulce”, desfăşurat la Drochia, unde oaspeții au avut posibilitatea să guste din  produsele de patiserie ale producătorilor locali şi să viziteze o expoziție de mașini agricole moderne.

img17006886

img17006886

img17006886

img17006886

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!