ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Jurnalistul Valeriu Reniță și-a lansat cartea în capitala Rusiei

12:34 | 11.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Cunoscutul jurnalist moldovean Valeriu Reniță a susținut în acest week-end la Moscova două prezentări ale romanului parabolă „Cromozomul XXI”, informează MOLDPRES.

Prima s-a produs pe o platformă de schimb cultural în cadrul festivalului jubiliar al Companiei interstatale „Mir”. În cadrul manifestării, autorul a răspuns la întrebările presei moscovite, afirmând între altele că acțiunea romanului său se putea întâmpla oriunde pe teritoriul fostei URSS, acolo unde au fost, sunt, ori vor fi revoluții color, urmate de conflicte civile.

Valeriu Reniță a ținut o prelegere despre mesajul şi subtextele romanului său în cadrul Expoziției a 30-a internațională de carte din Moscova pentru Editura Ridero, care i-a scos romanul în versiunea electronică. În discuțiile purtate cu cititorii şi specialiştii privind căile de promovare a romanului pe piața rusă de carte, Reniță a afirmat că nu este partizanul marketingului editorial modern, dar trebuie să se conformeze regulilor pieței. El consideră că unul dintre cele mai importante criterii de autopromovare a unui autor este să nu fie plictisitor.

Jurnalistul a declarat pentru Moldpres că este satisfăcut de modul în care a decurs lansarea romanului în Rusia. „Cromozomul XXI”, care a apărut în anul curent la editura chișinăuiană „Tipocart Print”, cu sprijinul Clubului literar „Pasărea Măiastră”, este a treia carte de proză a autorului, primele două fiind „Mită Celui de sus” („Tipocart Print”, 2016) și „Visătorul de pe gazon” („Cartier”, 2016).

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17006900

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!