ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Emmanuel Macron va întreprinde o vizită pe insula Saint Martin, grav afectată de uraganul Irma

12:50 | 11.09.2017 Categorie: Externe

Paris, 11 sep. /MOLDPRES/.Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va întreprinde marţi o vizită pe insula Saint Martin, colectivitate franceză de peste mări, devastată de Uraganul Irma, informează agenţia de ştiri Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Emmanuel Macron va merge marţi dimineaţă pe Saint Martin, cu provizii şi ajutoare", a declarat Gerard Collomb, ministrul francez de Interne.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa în urma devastărilor produse de Uraganul Irma în partea franceză a insulei Saint Martin şi pe insula Saint Barthelemy. Alte şapte persoane sunt date dispărute.

Uraganul Irma, de categoria 5, cea mai ridicată pe scara Saffir–Simpson, a produs rafale de vânt de până la 295 km/h, devastând mai multe insule din Marea Caraibilor. Cel puţin 27 de persoane au decedat în urma trecerii Uraganului Irma prin această regiune.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!