ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său din Luxemburg

12:41 | 11.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău, relatează MOLDPRES citând Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat întreg spectru al agendei bilaterale între Republica Moldova şi Luxemburg, care marchează în acest an cea de-a 25-a aniversare de la stabilirea relaţiilor diplomatice. În context, a fost reconfirmat angajamentul reciproc pentru promovarea dialogului politic, intensificarea schimburilor comercial-economice, aprofundarea cooperării în cadrul organizaţiilor internaţionale şi consolidarea cadrului juridic bilateral. Şeful diplomaţiei moldave a exprimat gratitudine Marelui Ducat de Luxemburg pentru sprijinul politic acordat ţării noastre în cadrul instituţiilor europene şi altor organizaţii internaţionale, precum şi pentru asistenţa financiară şi umanitară în realizarea diverselor proiecte.

Totodată, demnitarii au efectuat un schimb de opinii privind implementarea de către Republica Moldova a prevederilor Acordului de Asociere, perspectivele de avansare a cooperării pe diverse paliere sectoriale, precum şi cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic. Ministrul Jean Asselborn a reconfirmat disponibilitatea ţării sale de a susţine plenar procesul de reforme din Republica Moldova. O atenţie aparte a fost acordată discuţiilor pe marginea dosarului transnistrean.

img17006902

img17006902

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!