ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele PE a pledat pentru armonizarea ajutoarelor destinate refugiaţilor la nivelul UE

14:10 | 11.09.2017 Categorie: Externe

Berlin, 11 sep. /MOLDPRES/.Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a pledat pentru armonizarea ajutoarelor destinate refugiaţilor la nivelul Uniunii Europene, într-un interviu apărut luni în presa germană, potrivit AFP, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES. 

Diferenţele de tratament între statele membre au condus la "un fel de shopping" din partea migranţilor care caută refugiu cu prioritate în ţările ce oferă condiţii de primire mai favorabile, a declarat italianul Tajani, într-un interviu acordat grupului de presă regională Funke din Germania.

Aceasta "trebuie să înceteze", a insistat el, adăugând că o reajustare ar permite o "relaxare pentru ţările care oferă cele mai bune condiţii".

În acest sens, Antonio Tajani împărtăşeşte poziţia ministrului de interne german Thomas de Maiziere. Cu două săptămâni înainte de alegerile parlamentare din Germania, conservatorul aliat al cancelarului Angela Merkel a apreciat în weekend că ajutoarele "destul de ridicate" din Germania au contribuit la atragerea celor mai mulţi solicitanţi de azil în prima economie europeană.

Potrivit acestuia, costul vieţii este mai mare în Germania decât în Portugalia sau în România, de exemplu, şi că o eventuală armonizare ar trebui să ia în considerare acest factor.

Din 2015, Germania a primit peste 1 milion de solicitanţi de azil, printre care mulţi sirieni, irakieni sau afgani care au fugit din calea conflictelor şi persecuţiilor, atrăgându-i cancelarului Angela Merkel laude internaţionale, dar şi atacuri xenofobe, precum şi critici în cadrul propriului partid.

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!