ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul va verifica activitatea agenţilor economici ce deţin săli de festivităţi

14:43 | 11.09.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunţat astăzi că a demarat acţiuni de monitorizare şi control a agenţilor economici care deţin săli de ceremonii sau restaurante, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor SFS, controalele au drept scop preîntâmpinarea cazurilor de încălcare a legii. Inspectorii vor face verificări în baza următoarelor criterii precum: tipul obiectului (sală de festivităţi, restaurant, cafenea), suprafaţa unităţilor comerciale, numărul de locuri, regimul de lucru, cifra de afaceri, povara fiscală, numărul de salariaţi şi salariul mediu per angajat.

Conform sursei citate, pe parcursul lunii septembrie, SFS va monitoriza activitatea fiscală a 40 de agenţi economici ce deţin săli de nunţi sau restaurante.

Totodată, SFS a anunţat că a instituit posturi fiscale la 10 agenţi economici din municipiul Chişinău care au declarat pierderi sau au înregistrat profit nesemnificativ în raport cu venitul total declarat şi cu pondere mică a achitărilor la stat.

Verificările vor avea loc pe întreg teritoriul ţării.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17006907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!