ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Papa Francisc despre schimbările climatice: "Omul este neghiob"

19:10 | 11.09.2017 Categorie: Externe

Roma, 11 sep. /MOLDPRES/. Un pasaj din Vechiul Testament al Bibliei care îi sancționează pe oameni drept ''neghiobi'' este cel mai bun mod de a-i descrie pe cei care neagă schimbările climatice, potrivit papei Francisc, informează AGERPRES și MOLDPRES.

"De ce așteptăm să recunoaștem efectele schimbărilor climatice?" — i-a întrebat Francisc pe reporteri în timpul zborului de întoarcere din Columbia. ''Mi-am amintit o frază din Vechiul Testament, din Psalmi: Omul este un neghiob și un încăpățânat care nu vede (''Omul prost nu cunoaște lucrul acesta și cel nebun nu ia seama la el'')'', a spus Suveranul pontif, referindu-se la distrugerea mediului și la lipsa de conștientizare a acestui lucru, conform EFE.

Citate din conferința de presă a papei din avion, care a încheiat călătoria sa din perioada 6-11 septembrie în țara latino-americană, au fost publicate de agenția de știri ANSA din Italia și de alte mass-media, relatează DPA.

"Cei care neagă (schimbările climatice) ar trebui să meargă la oamenii de știință și să-i întrebe'', a spus Francisc. "Ei vorbesc foarte clar, oamenii de știință sunt preciși. Putem vedea efectele schimbărilor climatice și oamenii de știință spun în mod clar ce cale trebuie să urmăm".

Chemându-i pe "toți, de la politicieni în jos" să-și asume responsabilitatea și să acționeze, papa Francisc a spus că schimbările climatice "sunt ceva cu care nu ne putem juca, ceva foarte serios'', relatează DPA.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!