ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șahista Paula-Alexandra Gâtu a repurtat a patra victorie la Europenele de tineret

12:03 | 12.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Șahista moldoveană Paula-Alexandra Gâtu, categoria de vârstă până la 18 ani, a obținut ieri a patra victorie la Campionatul European de tineret, care se desfășoară la Mamaia (România), relatează MOLDPRES.

În runda a șasea a turneului ea a învins-o pe Elizabete Limanovska din Letonia. Partenera ei de întrecere va fi astăzi, în runda a șaptea, Lena Georgesu, care reprezintă Elveția. Cu 4 puncte acumulate Paula-Alexandra Gâtu ocupă locul 13 în clasament printre 48 de competitoare. Ea păstrează șanse teoretice de a urca pe podiumul de premiere, însă în funcție de evoluția sa în ultimele trei runde programate.

Câte 4 puncte au adunat încă doi membri ai lotului național, Nichita Morozov (categoria de vârstă până la 18 ani) și Ilie Martinovici (Open 16). Ei se situează pe locurile 10, respectiv, 25 și de asemenea emit pretenții la un loc pe podiumul de premiere.

Câte 3.5 puncte au acumulat Ion Schițco (14 ani), Semion Șapocinic (8 ani), Felicia Ojog (12 ani).

Republica Moldova este reprezentată la campionat de 18 șahiști și șahiste. Cel mai bine cotat dintre membrii lotului național este Nichita Morozov, medaliat anterior la Europene, al cărui coeficient ELO este egal cu 2461 puncte. El ocupă poziția a opta, conform acestui indice, printre cei 85 de concurenți la categoria sa de vârstă.

Campionatul se va încheia pe 15 septembrie.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17006926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!