ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liderul PD a propus modificarea Constituţiei

12:15 | 12.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Liderul Partidului Democrat din Moldova a anunţat astăzi în cadrul unui briefing decizia partidului de a iniţia modificarea Constituției prin introducerea unei referințe care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, modificarea operată în Constituţie va delimita legal direcţia în care se îndreptă R. Moldova, direcţie care nu poate fi alta decât integrarea europeană.

“Facem acest lucru pentru că ne dorim ca toată lumea să înțeleagă clar că direcția pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze doar pe această direcție, indiferent de schimbările politice care au loc în viitor sau de interesele unor sau altor persoane”, a opinat Plahotniuc.

Liderul democraţilor a invocat şi decizia Curții Constituționale din 2014 prin care magistraţii au constatat că orientarea spre spațiul valoric democratic european este un element definitoriu al identității constituționale a Republicii Moldova.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17006928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!