ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Națională pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente se va întruni în prima ședință

12:35 | 12.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Comisia Națională pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente se va întruni astăzi în prima ședință, informează MOLDPRES.

În cadrul reuniunii, urmează să fie ales președintele, vicepreședintele și secretarul comisiei.

Guvernul a aprobat anterior Regulamentul privind activitatea Comisiei Naționale pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente care va reprezenta baza normativă pentru desfășurarea activității Comisiei și va asigura un mecanism eficient și transparent de formare a circumscripțiilor.

În document, sunt punctate criteriile de constituire a 51 de circumscripţii uninominale permanente în scopul organizării alegerilor parlamentare, fiind specificate inclusiv normele de formare a circumscripţiilor peste hotarele țării şi în localităţile din regiunea transnistreană.

Conform proiectului, listele circumscripţiilor uninominale, cu indicarea numerelor şi a hotarelor, aprobate de Guvern, vor fi publicate în Monitorul Oficial, în vederea asigurării principiului transparenţei.

Regulamentul a fost elaborat în urma modificărilor la Codul electoral și la Legea despre statutul deputatului în Parlament, operate în luna iulie curent.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17006929

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!